Aranykapu Óvoda

Óvodánk, az ARANYKAPU óvoda, városunk egyik legújabb, modern, nemrég energetikai felújításon átesett, a város központjában elhelyezkedő intézmény.150 férőhelyen, 50m2-es csoportszobák, mindhez külön álló gyermekmosdó és öltöző tartozik. Sporteszközökkel és speciális fejlesztéshez szükséges Ayres terápiás eszközökkel jól felszerelt tornaszobánkban történik a mozgásfejlesztés. Óvodánk udvara tágas, biztonságos, udvari játékokkal jól felszerelt. Ovi focipálya biztosítja a különböző labda sportokhoz az edzés feltételeit. Kollégáink magas szintű felkészültsége, szakmai ismerete teszi lehetővé, hogy a hozzánk érkező gyerekek az ismeretanyag játékos elsajátítására nyitott, felhőtlen óvodás éveket tölthessenek nálunk.
Nevelőink és dolgozóink mindent megtesznek annak érdekében, hogy az óvodánk kellemes, családias légkörű legyen, óvodásaink, szép környezetben nevelkedjenek. A helyi nevelési programunk a Freinet szellemiségben, Projekt módszerben valósul meg.
Rendkívül nagy gondot fordítunk a környezettudatos környezeti nevelésre, a környezetvédelem fontosságára, a minél több szabad játékra, mozgásra. Munkánk eredményességét bizonyítja, hogy minden évben nagy létszámban íratják be hozzánk a gyerekeket. Gazdag választékát kínáljuk a fakultatív programoknak, kirándulásokkal, színház, múzeumlátogatással, évente az Erdei óvoda szervezésével lehetőséget kínálunk a minél színesebb óvodai élethez.
2017 óta Zöld óvoda vagyunk, ennek a fenntartásához, megvalósításához folyamatosan biztosítjuk az eszközöket, és nagy hangsúlyt fektetünk a Zöld jeles napok megtartására, pályázatokon veszünk részt. 2020-ban lettünk Biztonságos Óvoda, melynek szakmai anyagát folyamatosan építjük be a nevelőmunkánkba.
Tehetségműhelyekben biztosítunk lehetőséget a gyerekek egyéni fejlesztéséhez, tehetség kibontakoztatásához.
Mi arra törekszünk, hogy az óvodásaink boldog gyermekkort tölthessenek nálunk, sok ismeretre tegyenek szert.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk:


CSÁSZINÉ SZOBOSZLAI ILDIKÓ tagóvoda igazgató

Képek Óvódánkról