Mesevár Óvoda


Óvodánk a város egyik legrégebben alapított óvodája, a városközponthoz közel, a víztorony közelében helyezkedik el. A város egyik legrégebben alapított óvodája, melyet 1984-ben teljesen újjáépítettek, így 5 csoport befogadására vált alkalmassá.


Jelenleg 3 csoporttal működünk, a fennmaradó két csoportszobából egy fejlesztő szobaként funkcionál, egy pedig tornaszobaként működik, ahol a mindennapi mozgás mellett gyermekprogramokat is szervezünk. Az udvarunkon található nagy felületű füves, aszfalt borítású és gumilappal lefedett terület, melyek együttesen teszik lehetővé, hogy eső után is az udvaron tudjunk tartózkodni.


Az intézményünkben dolgozók nagy szakmai elhivatottsággal, gyermekszeretettel fogadják a változatos lakókörnyezetből, különböző szociokulturális háttérrel rendelkező gyermekeket, derűs, nyugodt légkört megteremtve járulunk hozzá személyiségük pozitív irányú fejlődéséhez.


Óvodánk 2018-ban a hajdúszoboszlói óvodák közül elsőként csatlakozott a Jobb Veled a Világ Alapítvány által kezdeményezett Boldogságprogramhoz. A pályázati feltételek között szerepelt, hogy legalább egy csoportban havi rendszerességgel tartunk boldogságórát, valamint a következő nevelési évben is vállaljuk annak fenntartását. Célunk a Boldog Ovi cím folyamatos fenntartása, az Örökös Boldog Óvoda cím elnyerése, mivel az általa közvetített, és az alapprogramban is megjelenő emberi értékek alapvető mérföldkövek a személyiség formálásában, így egy boldogabb gyermekkor megélését teszi lehetővé, ezért építettük be az óvodai élet tevékenységformái közé. A Boldogságprogram által képviselt alapelvek összhangban vannak az Alapprogram, és az általunk adaptált Tevékenységközpontú Óvodai Nevelési Program elveivel és feladat rendszerével, valamint óvodapedagógusaink belső meggyőződésével.