Bambínó Óvoda

Kedves Szülők és Érdeklődők!


Szeretettel köszöntjük honlapunkon.


Óvodánk körzete Hajdúszoboszló délkeleti részének nagy területét öleli fel.


A Bambínó Óvodát választók nagy többsége e területről érkezik hozzánk, de a város távolabbi pontjairól is szívesen elhozzák a gyermekeket hozzánk. Virágágyásokkal szegélyezett zöldellő udvarunkon, lombos fák, dekoratív cserjék, sziklakert és filagóriák biztosítják a kellemes környezetet.


Négy vegyes életkorú csoportunkban nyolc óvodapedagógus, négy dajka és egy pedagógiai asszisztens dolgozik, munkájukat nagyfokú gyermekszeretet és szakmai elhivatottság jellemzi. Két óvodapedagógusunk szakvizsgával rendelkezik, egy pedig tanítói diplomával. Minden csoportszobánk jól felszerelt, derűs, biztonságos légkört árasztó; háromban galéria is található a gyerekek nagy örömére, a még tartalmasabb szabad játék biztosításához. Hétköznapjainkat átszövik a komplex tevékenységek, élményszerző séták és kirándulások, melyek lehetővé teszik, hogy valamennyi gyermek egyéni képessége és komplex személyisége optimálisan fejlődhessen.


Nagy hangsúlyt fektetünk az anyanyelvi nevelésre, munkánk során első sorban a magyar gyermekirodalom alkotásaiból válogatunk. A gyerekeket rendszeresen visszük színházba, de nem csak helyben, hanem a debreceni Vojtina Bábszínházba is, valamint a Bocskai Múzeum és a Kovács Máté Művelődési Központ által szervezett gyermek rendezvényekre.


Saját Ovi Sport Pályánkon, az egészséges életmódra nevelés jegyében az idejáró gyerekek jó idő esetén részt vehetnekaz általunk tartott, napi szinten szervezett mozgásfejlesztésen.


Tornatermünk kiválóan felszerelt, számtalan mozgást fejlesztő eszközzel és sportszerrel. A nagyobb gyermekeket minden évben autóbusszal visszük az uszodába vízhez szoktatás céljából. Lehetőségeinkhez képest igyekszünk bővíteni kültéri játékeszközeinket például trambulin, hinták, Roticom beszerzésével. Az idejáró gyerekek részt vehetnek a Bozsik programban, melynek a kezdetektől részesei vagyunk.
2021-ben elnyertük a Zöld Óvodacímet. Óvodásainkat a szülők bevonásával vezetjük be a környezettudatos magatartás és a kertészkedés világába.


Céljaink között szerepel az Örökös Zöld Óvoda -, és a Madár Barát Óvoda címek elnyerése, valamint Tehetségfejlesztő műhelyfoglalkozások beindítása, a gyermeki tehetség ígéretek kibontakoztatásáért.


Óvodánk alapítványa által támogatva rendszeresen színesítjük óvodásaink életét számos rendezvénnyel, ilyenek az őszi Szüreti mulatság, Márton napi vigadalom, Tök jó napok, Mikulás buli és a Bambíno hét.


Érdeklődését köszönjük, szeretettel várjuk óvodánkban!

Képek Óvódánkról