Bambínó Óvoda

Kedves Szülők és Érdeklődők!


Szeretettel köszöntjük honlapunkon.


Óvodánk körzete Hajdúszoboszló délkeleti részének nagy területét öleli fel.


A Bambínó Óvodát választók nagy többsége e területről érkezik hozzánk, de a város távolabbi pontjairól is szívesen érkeznek gyerekek óvodánkba. Virágágyásokkal szegélyezett zöldellő udvarunkon, lombos fák, dekoratív cserjék, sziklakert és filagóriák biztosítják a kellemes környezetet.


Négy vegyes életkorú csoportunkban nyolc óvodapedagógus, négy dajka és egy pedagógiai asszisztens dolgozik, munkájukat nagyfokú gyermekszeretet és szakmai elhivatottság jellemzi. Egy óvodapedagógusunk fejlesztő- differenciáló szakvizsgával rendelkezik, egy óvodapedagógus pedig tanítói diplomával. Egy óvodapedagógusunk mester- illetve Blum óvodapedagógus. Szakmai fejlődésünk érdekében nyitottak vagyunk az olyan továbbképzésekre, melynek segítségével növelni tudjuk szakmai tudásunkat.


Minden csoportszobánk jól felszerelt, derűs, biztonságos légkört árasztó; háromban galéria is található a gyerekek nagy örömére, a még tartalmasabb szabad játék biztosításához. Hétköznapjainkat átszövik a komplex tevékenységek, élményszerző séták és kirándulások, melyek lehetővé teszik, hogy valamennyi gyermek egyéni képessége és komplex személyisége optimálisan fejlődhessen.


Nagy hangsúlyt fektetünk az anyanyelvi nevelésre, munkánk során elsősorban a magyar gyermekirodalom alkotásaiból válogatunk. A gyerekeket rendszeresen visszük színházba, de nem csak helyben, hanem a debreceni Vojtina Bábszínházba is, valamint a Bocskai Múzeum és a Kovács Máté Művelődési Központ által szervezett gyermek rendezvényekre.


Ovi Sport pályánkon, az egészséges életmódra nevelés jegyében az idejáró gyerekek jó idő esetén részt vehetnekaz általunk tartott, napi szinten szervezett mozgásfejlesztésen.


Tornatermünk kiválóan felszerelt, számtalan mozgásfejlesztő eszközzel és sportszerrel. A nagyobb gyermekeket minden évben autóbusszal visszük az uszodába vízhez szoktatás céljából. Lehetőségeinkhez képest igyekszünk bővíteni kültéri játékeszközeinket például trambulin, hinták, Roticom beszerzésével. Az idejáró gyerekek részt vehetnek a Bozsik programban, melynek a kezdetektől részesei vagyunk.
2021-ben elnyertük a Zöld Óvoda valamint a Madárbarát óvoda címet. Nevelőmunkánk során nagy gondot fordítunk a gyermekek környezet és egészségtudatos magatartásának kialakítására. Kiemelt feladatunk, hogy óvodásaink játékos, és közvetlen tapasztalatszerzés során ismerjék meg az őket körülvevő világot, fedezzék fel a természet szépségeit tevékenység közbeni tapasztalással. Az ünnepekről, jeles napokról való megemlékezések  szintén óvodánk specifikumai közzé tartoznak. Programjaink a szülők bevonásával, részvételével valósulnak meg, ezáltal is erősítve az óvoda és a szülők kapcsolatát, elősegítve a környezettudatos szemlélet alakulását, mélyítését.


Céljaink között szerepel az Állatbarát óvoda valamint az Örökös Zöld Óvoda - címek elnyerése.


Tehetségfejlesztő műhelyfoglalkozások beindítása, a gyermeki tehetség ígéretek kibontakoztatásáért.


Óvodánk alapítványa által támogatva rendszeresen színesítjük óvodásaink életét számos rendezvénnyel, ilyenek az őszi Szüreti mulatság, Márton napi vigadalom, Tök jó napok, Mikulás buli és a Bambíno hét.


Érdeklődését köszönjük, szeretettel várjuk óvodánkban!

Képek Óvódánkról