Lurkó ÓvodaLétezik egy óvoda,
Sok-sok Lurkó jár oda.
Sok?sok Lurkó négy csoportban
játszik, mozog minduntalan.

Óvónénik dajka nénik
kívánságuk teljesítik,
Ezért a sok fiú, s lány
imádja az óvodát.

Ha kíváncsi vagy mit csinálunk,
Nézz be hozzánk, mi itt várunk,
S ha megtetszett az óvodánk,
gyere hozzánk várunk rád!


Engedjék meg, hogy bemutassuk Önöknek a Hajdúszoboszlói Egyesített Óvoda
Lurkó Óvodáját.

Hajdúszoboszló kertvárosában, csendes, forgalomtól mentes utcában, a Törökdomb u. 11. szám alatt helyezkedik el. Óvodánk családias, biztonságos, nyugodt légköre a 14 főből álló gyermekszerető, lelkiismeretes, magas szaktudású alkalmazotti közösségünknek köszönhető.
4 vegyes életkorú csoporttal működünk. A Micimackó, a Pumukli, a Nefelejcs és a Hétszínvirág csoportok termei otthonosak, barátságosak, tükrözik nevelési programunk sajátosságait és az óvodapedagógusaink igényességét, kreativitását. Bensőséges kuckók, sarkok csábítják a gyermekeket az elmélyült játékra, változatos tevékenységekre. Helyi gyakorlatunkban kiemelt helyen szerepel az anyanyelvi nevelés és a mozgásfejlesztés, amihez a feltételeket a jól felszerelt tornaterem biztosítja. Udvarunk ideális környezetet biztosít a gyermekeknek, ahol számos mozgás-fejlesztést segítő eszköz mellett műfüves focipálya is lehetővé teszi a gyermekek mindennapi mozgásának változatosabbá tételét.
Fontos számunkra az együttműködés a családokkal. A beiratkozás, családlátogatás, gyermekbarát beszoktatás, szülői értekezlet, fogadóóra, nyílt napok, kirándulások, közös ünnepélyek mind ezt támogatják.
Az óvodai ünnepek fontos alkalmak az életünkben. Az ünnepvárás, a készülődés hangulatával és tartalmával színesebbé tesszük az óvodai életet. Ilyenek például a gyermekek születés- és névnapja, Őszi kavalkád, Mikulás, Advent, Karácsony, Farsang, Március 15., Nyílt nap, Húsvét, Anyák napja, Lurkó nap, Évzáró és ballagási ünnepség, közös kirándulás a családokkal.
A szolgáltatások, a külső és belső igényeknek, lehetőségeknek megfelelően alakulnak minden évben.
Hagyomány óvodánkban hogy bérletes előadásokat tekintünk meg a Vojtina bábszínházban. Szívesen látogatunk el a helyi múzeumba és a városunkban megrendezett kiállításokra is.
A szülők igényei alapján lehetősége van a nagycsoportos korú gyermekeknek, a nevelési időben szervezett vízhez szoktatás- úszásoktatáson való részvételre. Emellett minden korosztály számára biztosított a Zumba gyermek aerobic.
Óvodánkban jelenleg 3 tehetségműhely működik:
Kreatív Lurkók - Kézműves műhely,
Népi játékok és gyermektánc - Így tedd rá!
OviTallent - Mozgásfejlesztő tehetség műhely

Alapítványunk lehetőséget biztosít- a felajánlott adó 1% - nak köszönhetően- az óvodai eszközök, játékok bővítésére.
ALAPÍTVÁNYUNK NEVE: "Törökdomb úti óvodásokért" Alapítvány
ADÓSZÁM: 18549012-1-09

Tisztelettel:
Oláhné Földesi Andrea tagóvodavezető
Az Óvoda nevelőtestülete és alkalmazottai

Képek Óvódánkról