Lurkó ÓvodaTisztelettel köszöntjük azokat, akik óvodánk után érdeklődnek honlapunkon!

„ A gyermek fejlődésének szabadsága nem azt jelenti, hogy egyszerűen magára hagyjuk, hanem, hogy segítő szeretettel köréje emeljük a megfelelő környezetet. „

/Montessori/Engedjék meg, hogy bemutassuk Önöknek a Hajdúszoboszlói Egyesített Óvoda Lurkó Óvodáját.

Négy csoportos óvodánk 90 gyermek befogadására alkalmas földszintes épület, mely Hajdúszoboszló kertvárosában, csendes, forgalomtól mentes utcában, a Törökdomb u. 11. szám alatt helyezkedik el. Az óvoda nyitva tartása: hétfőtől- péntekig 6-17óráig.

Az óvoda családias, biztonságos, nyugodt légköreköszönhető a 14 főből álló gyermekszerető, lelkiismeretes, jó szaktudású alkalmazotti közösségnek.

A Micimackó, a Pumukli, a Nefelejcs és a Hétszínvirág csoportok termei otthonos, barátságos, derűs hangulatot árasztanak, tükrözik nevelési programunk sajátosságait, és az óvodapedagógusok igényességét, kreativitását. Bensőséges kuckók, sarkok csábítják a gyermekeket az elmélyült játékra, változatos tevékenységekre.

A jól felszerelt tornaszoba segíti a gyermekek mozgásigényének kielégítését. Udvarunkon a számos mozgás fejlesztést segítő eszköz mellett műfüves focipályánk is segíti a gyermekek mindennapi mozgásának színesebbé tételét.

A patináns óvodaépületünket övező parkszerű udvar egészséges, ideális környezet biztosít a gyerekeknek, felnőtteknek.

A tágas udvarunk, létesítményeink felszerelései, játszóhelyei kitűnő lehetőséget nyújtanak a mozgásfejlesztésre, a gazdag, sokszínű játékra.

A gyerekekkel közösen kialakított fűszerkert egész évben lehetőséget nyújt tapasztalatszerzésre, és különböző munkajellegű tevékenységekre.

Csoportszervezésünkkel a családiasságot kívánjuk biztosítani. Vegyes életkorú csoportokkal működünk, így lehetőség van testvérek, a különböző korú barátok együtt nevelésére, és az óvodás évek alatt ugyanazok az óvodapedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel.

Óvodánkban lehetőségük van a szülőknek az óvodai élet megismerésére, a gyermekcsoport megválasztására.

Fontos számunkra az együttműködés a családokkal. A beiratkozás, családlátogatás, anyás beszoktatás, szülői értekezlet, fogadóóra, nyílt napok, kirándulások, közös ünnepélyek mind ezt a gyermekekért alkotott „ szövetséget” hivatottak támogatni.
ALAPVETŐ CÉLJAINKHAGYOMÁNYAINK, ÜNNEPEINK, RENDEZVÉNYEINK

Az óvodai ünnepek fontos alkalmak az életünkben. Az ünnepvárás, a készülődés hangulatával és tartalmával változatosságot jelentenek a mindennapok során. Ilyenek: a gyermekek születés- és névnapja, Őszi kavalkád, Mikulás, Advent, Karácsony, Farsang, Március 15.,Nyílt nap, Húsvét, Anyák napja, Lurkó nap, Évzáró és ballagási ünnepség, közös kirándulás a családokkal,

Hagyomány óvodánkban: a színház, a kiállítás látogatások.

ÓVODÁNK SPECIÁLIS SZOLGÁLTATÁSAI

Nevelési időben szervezett térítésmentes szolgáltatások:

Fejlesztő pedagógiai, pszichológiai tanácsadás, fejlesztő pedagógus, pszichológus bevonásával. Ovi­foci, hittan.

Ortopéd orvos javaslatára heti egy alkalommal gyógytestnevelést biztosítunk a gyermekek számára. A szülők igényei alapján nagycsoportos korú gyermekeknek, a nevelési időn túl szervezett lehetőség szerint térítésmentes szolgáltatás: angol nyelv, vízhez szoktatás

A szülők igényei alapján nagycsoportos korú gyermekeknek, a nevelési időn túl szervezett térítéses szolgáltatások:, karate oktatás, mazsorett, mozgásfejlesztő foglalkozás a HSE edzőivel

Minden korosztály számára biztosított: Zumba

Hagyományaink, speciális szoláltatásaink a külső és belső igényeknek, lehetőségeknek tükrében változhat.

1996-tól az óvodánkban alapítvány is működik, mely lehetőséget biztosít - a felajánlható 1%-at fogadva - az óvodai fejlesztésekre.

Mindez számos előnnyel jár a gyermekek és az óvoda számára. Köszönjük a szülők eddigi támogatását, kérjük, hogy amennyiben lehetőségük van arra, hogy rendelkező nyilatkozatot tegyenek a befizetett adójuk 1%-áról, akkor az óvoda alapítványát jelöljék meg kedvezményezettként.

ALAPÍTVÁNY NEVE: "Törökdomb úti óvodásokért" alapítvány ADÓSZÁM: 18549012-1-09

Köszönjük, hogy elolvasta tájékoztatónkat!

Tisztelettel:

Oláhné Földesi Andrea

tagóvodavezető

Az Óvoda nevelőtestülete és alkalmazottai