Manókert Óvoda

Bemutatkozik a Manókert Óvoda


Óvodánk, a város szélén, nyugodt, csendes kertvárosi környezetben helyezkedik el. Hatalmas szépen gondozott füvesített, homokos, fákkal, bokrokkal, virágokkal beültetett udvarunk van. A mászókák, homokozók, hinták, babaházak és csúszdák kialakításánál figyelembe vettük minden korosztály igényét. Udvarunkon egy nagy fedett filagória is található, mely a rendezvények megszervezésére kiválóan alkalmas és mind e mellett esős vagy erős napsütéses időben védelmet nyújt a gyermekek számára. Egy pályázatba bekapcsolódva 2020-ban elkészült modern műfüves ovisport pályánk, amely különböző labdajátékok gyakorlására ad lehetőséget. Néhány éve kialakításra került udvarunk bejáratánál egy belső parkoló a családok számára, ezzel megteremtve a biztonságos parkolás lehetőségét. A közelben lévő repülőtér, horgásztó, az újonnan épült játszótér, az óvoda előtt elhaladó kerékpárút mind-mind jó lehetőségeket biztosítanak ismeret- és élményszerző programok, kirándulások megszervezésére.


Világos tágas csoportszobáink 4 vegyes életkorú csoportnak adnak otthont. Csoportjainkat mesehősökről neveztük el, így a Szimba, Póni, Micimackó és Ficánka, nevet viselik. Minden csoportnak saját öltözője és mosdója is van. Csoportszobáink a gyermeki igényeknek megfelelően berendezettek. Igyekszünk esztétikus és nyugodt légkört kialakítani a csoportjainkba járó gyermekeink számára. Az óvoda épületének közepén helyezkedik el tágas aulánk, amely közös rendezvények, bábelőadások, mozgásos játékok lebonyolításának enged teret.


Minden csoportunkban 2 óvodapedagógus 1 dajka látja el a mindennapi nevelő, oktató, gondozó munkát. Ezt segíti 2 pedagógiai asszisztens 2-2 csoporthoz beosztva. Alkalmazotti körünk 1 gyógypedagógussal, 1 udvarossal és 2 közfoglalkoztatottal teljes. Alkalmazottaink jól felkészültek, 8 pedagógusunkból 5 szakvizsgás, különböző területeken. Munkánkat elhivatottsággal végezzük. Fontosnak tartjuk a hagyományápolást, a környezettudatos szemlélet kialakítását gyermekeinkben. Pályázatokba bekapcsolódva keressük a lehetőségeket eszközeink bővítésére, innovációra. Városi rendezvényeken veszünk részt, mellyel a gyermekek mindennapjait igyekszünk színesíteni. Célunk az elégedettségre törekvés és olyan óvodai környezet megteremtése ahol a gyermekek, szülők és kollégák egyaránt felszabadultan, biztonságban érezhetik magukat, ezáltal a gyerekek fejlesztése is a legoptimálisabban valósulhat meg.


Óvodánkban kézműves műhely működik, melyben lehetőség nyílik a beválogatott gyermekek számára egyéni fejlesztésre, tehetséggondozásra. Kiemelt területként kezeljük a mozgást, mely az egészséges életmód alapja. Ezért minden évben lehetőséget biztosítunk a tanköteles korú gyermekek számára a játékos vízhez szoktatás és ovifoci programba bekapcsolódni. Prevenció és rehabilitáció jelleggel ortopéd orvosi javaslatra óvodásaink számára óvodapedagógus-gyógytestnevelő által vezetett foglalkozásokat tudunk biztosítani.


Célunk a Manókertbe járó gyermekek számára a lehető legtöbb olyan tevékenységet szervezni, amelyben a gyerekek jól érzik magukat, próbára tehetik képességeiket, tapasztalatokat gyűjthetnek az őket körülvevő világról, ezáltal szinte észrevétlen okosodnak, ügyesednek, fejlődnek. A boldog óvodás évek eredményeként, mire manócskáink iskolába mennek, az ehhez szükséges képességeik megfelelő módon fejlettek, sikeres iskolakezdést és tanulmányokat tesznek lehetővé.

Képek Óvódánkról