Aranykapu Óvoda

Óvodánk a város központjában egy lakótelep és családi házak szomszédságában található.
Az óvoda 1973-ban 4 csoport részére, 100 gyermek elhelyezésére épült, majd 1982-ben további 2 csoporttal bővült.

Jelenleg 150 gyermek számára nyújt korszerű, jó komfortfokozatú napközis ellátást. A közúti forgalom zajától védett, árnyat adó fák között, kétszintes épületben 6 különálló csoportszoba, öltöző, mosdóblokk és 1 tornaszoba szolgálja a gyermekek biztonságát, kényelmét, nevelésük környezeti feltételét.

Az óvoda épülete előtt és mögött udvari játékkal felszerelt füves és homokos játszótér biztosítja a gyerekek szabad mozgását.

Az óvoda udvarának, csoportszobáinak és tornatermének eszközellátottsága költségvetésből, alapítványi, pályázati és szülői támogatásból megfelelően biztosítja a gyermekek egészséges testi fejlődését. Az óvoda belső terében található tágas aula a kora reggeli és késő délutáni közös játék tere.

Óvodánkban a város minden területéről érkeznek gyermekek, akik szociális és műveltségi területen egyaránt nagy eltérést mutató családokból indulnak.

A szülők nevelési attitűdje, kooperációs készsége az óvodai neveléssel összhangban a gyermekek harmonikus fejlődését szolgálja.

Intézményünkben fontosnak tartjuk, hogy a nálunk dolgozó óvónők és más munkatársak szakmai elhivatottsággal, gyermekszeretettel, igényességgel lássák el feladatukat.

A nevelőtestületet szakmai önmegvalósítás, nevelési egység, együttműködés jellemzi.

Nevelőmunkánk tevékenységközpontú, öröm és sikerorientált, értékközvetítő óvodai modellben valósul meg.