Liget Óvoda

" Hadd fusson a gyermek álmok fuvallatán
Csapongva illanó arany lepkék után!
Legyen, mint a tavasz, vidám tekintetű,
Kis ajka zendüljön, mint égi csöngetyű!
Harmatos bokrétát hadd tépjen a mezőn!
Hajolj le, csókold meg, öleld szívedre hőn!
Becéző szeretet övezze fürtjeit -
Töröld le gyöngéden a gyermek könnyeit!"
- Pósa Lajos -

Kedves érdeklődők!
Szeretettel köszöntjük honlapunkon.

A Liget Óvoda, kertes, zöldövezetben helyezkedik el. 1967 augusztus elsején alapították, 1975-ben egy új szárny létrehozásával bővítették. A bővítéssel egy hatalmas tornatermet is létesítettek. A nagyméretű tornaterem egyedülálló az óvodák között és a nevelő munkánk meghatározója is.

Büszkék vagyunk a nagy alapterületű, füves, nagy mozgásigényt kielégítő udvarunkra. Itt a gyermekek sokoldalú mozgását biztosító eszközök találhatók. Az óvodánk jelenleg öt csoporttal működik, magába foglalva egy speciális fejlesztést igénylő csoportot, amely az ÉFOÉSZ által alakult és 1990 óta működik. A Napocska nevet viselő csoport a sajátos nevelési igényű gyermekek speciális ellátását szolgálja.

Óvodai nevelésünk a családi nevelésre épülő, a családdal szorosan együttműködő, azt kiegészítő tevékenység.
A családok egyharmadában 3 vagy több gyermeket nevelnek. A gyermekek szociális, kulturális, mentális egyenlőtlenségekkel érkeznek az óvodába.

Óvodánkban 2 tehetség műhely működik (kézműves, kinesztetikus). A műhelyekben "csodák" születnek, melyeket csak támogatnak az óvodapedagógusok. A szabad alkotás örömét adjuk meg a gyerekeknek.

Óvodánk a mezőgazdasági Múzeum által meghirdetett pályázaton 2014 novemberében elnyerte a "Zöld Óvoda " címet. Ennek tükrében határoztuk meg a céljainkat, feladatainkat, melyek megvalósításával 3 évig használhatjuk az elnyert címet. Újabb pályázat beadásával ismét "Zöldek" lehetünk, majd lehetőség adódik az "örökös Zöld" óvoda cím megpályázása.
"Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét és eszét, szaporítja tapasztalatait. Ő azt hiszi, csak játszik. De mi már tudjuk mire megy a játék. Arra, hogy e világban otthonosan mozgó, eleven eszű és tevékeny ember váljék belőle."
- Varga Domokos